WebTV videosu bulunamadı.
ZIRHLI BİRLİKLER OKULU VE EĞİTİM TÜMEN KOMUTANLIĞI ETİMESGUT/ANKARA
1. ULAŞIM BİLGİLERİ:
a. Kara Yolu: Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Ankara’da bulunmaktadır. Ankara AŞTİ Otogarına her il ve ilçeden kara yolu ile ulaşım mevcuttur. Otogardan toplu taşıma vasıtaları (Özel Halk Otobüsü, minibüs-midibüs vb.) ve taksi ile ulaşım mevcuttur.
AŞTİ Tel.No.: 0 312 207 10 00
b. Demir Yolu: Ankara-İstanbul, Ankara-İzmir, Ankara-Balıkesir, Ankara-Isparta-Burdur, Ankara-Zonguldak, Ankara-Adana, Ankara-Elazığ-Diyarbakır, Ankara-Kayseri güzergâhlarında trenle ulaşım mevcuttur. Ayrıca şehir içi banliyö tren seferleri ile de Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına ulaşım sağlanmaktadır.
İstasyon Tel.No.: 0 312 311 49 94 – 310 65 15
c. Hava Yolu: Uluslararası Ankara Esenboğa Havalimanı, şehir merkezine 25 km mesafededir. Ulaşım; HAVAŞ, belediye otobüsleri ve taksi ile otogara, otogardan da toplu taşıma vasıtaları ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına sağlanmaktadır.
Havalimanı Tel.No.: 0 312 398 00 00/1517 – 398 05 50 – 398 00 00/1649
-2-
2. İLETİŞİM BİLGİLERİ:
a. Açık Adresi : Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümeni Komutanlığı Etimesgut / ANKARA
b. Telefon No. : 0 312 249 11 10-11,12,13,14,15,16,17,18
c. Belgegeçer No.: 0 312 249 11 18
3. SUNULAN İMKÂNLAR:
a. Banka, Bankamatik ve PTT Bilgileri: Kışla içerisinde erbaş ve erlerin aileleri ile görüşmelerini sağlamak maksadıyla yeterli sayıda ankesör telefon ile banka işlemlerini kolaylaştırmak için bankamatik ve posta işlemlerinde kullanmak üzere PTT şubesi bulunmaktadır.
-3-
b. Sosyal Tesisler: Kışla içerisinde erbaş ve erlerin kantin ihtiyaçlarını (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) sağlamak maksadıyla yeterli sayıda kantin şubesi mevcuttur. Araştırma, kişisel gelişim ve güncel gelişmeleri yakınan takip etmesini sağlamak maksadıyla yeterli sayıda gerekli emniyet tedbirleri alınmış internet bilgisayarları ile istirahat sürelerinde dinlenebilecekleri yeterli genişlikte erbaş ve er gazinoları bulunmaktadır.
c. Sağlık Tesisleri: Kayıt kabul işlemlerinde ve diğer zamanlarda erbaş ve erlerin sağlık ile sorunları ile sağlık konusunda bilgilendirmelerini sağlamak maksadıyla 1’inci Basamak Muayene Merkezinde tedavi ve bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır.
-4-
ç. Rehberlik ve Danışma Merkezi: Personelin sorunlarına daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla, kışla içerisinde bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile görüşülebilir.
d. Sosyal ve Kültürel Faaliyetler: Temel eğitimi müteakip yemin töreni (genellikle Cuma günü) icra edilmektedir. Yemin törenine aile fertleri davet edilmektedir. Yemin töreni tarihleri personele bildirilmektedir. Burada bulunulan süre zarfında hafta içerisinde her saat, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde mevsim şartları göz önünde bulundurularak belirlenecek saatlerde ziyaretçilerle nizamiye karakolunda bulunan ziyaretçi görüşme yerlerinde görüşme yapılmaktadır.
e. Spor Tesisleri: Erbaş ve erlerin istirahat ve hafta sonu izin sürelerinde istifade edebileceği hoşça vakit geçirebileceği yeterli sayıda kolaylık tesisleri ve spor tesisleri bulunmaktadır.
-5-
4. DİĞER BİLGİLER:
a. Şehir Bilgileri:
Ankara
Genel Bilgiler:
Yüzölçümü : 30.715 km²
Nüfus : 4.466.756 (2007)
İl Trafik No : 06
Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara, Orta Anadolu’nun merkezî bir noktasında kurulmuştur. Bu merkezi konumu itibariyle tarih boyunca özellikle Selçuklular ve Osmanlılar devrinde, Ankara keçilerinin tüylerinden yapılan kumaşların yurt dışına satılması Ankara’yı kervansarayların güzergâhı ve bir ticaret merkezi haline getirmiştir. İlçeler:
Ankara ilinin ilçeleri; Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Şereflikoçhisar’dır.
Mamak ilçesinin Ankara şehir merkezine uzaklığı 12 km’dir. Gezilecek görülecek tarihi mekân olarak kuzeyinde Hüseyin Gazi Türbesi bulunmaktadır.
Coğrafya:
Ankara, doğuda Kırşehir ve Kırıkkale; batıda Eskişehir; kuzeyde Çankırı; kuzeybatıda Bolu ve güneyde Konya ve Aksaray illeri ile çevrilidir.
Ankara, Orta Anadolu’nun kuzeybatısında bulunan Kızılırmak ve Sakarya nehirlerinin kollarının oluşturduğu ovalarla kaplı bir bölgedir. Bu bölgede orman alanları ile step ve bozkır alanlarını bir arada görmek mümkündür.
Tarihçe:
Orta Anadolu’nun kalbinde, Türkiye Devletine başkentlik yapan Ankara, yeni kurulmuş cumhuriyetin yeni hükümetine ev sahipliği yapma görevine Cumhuriyetin kurucusu Atatürk tarafından layık görülmüştür.
Ankara ve çevresinin tarihi Bronz çağındaki Hatti Uygarlığına kadar gider. İsa’dan önce ikinci bin yılda Hititler bölgenin hâkimi durumuna gelmiş ve onları sırası ile Frigyalılar, Lidyalılar ve Persler izlemiştir. İsa’dan önce üçüncü yüzyılda, bir Kelt ırkı olan Galatlar Ankara’yı başkent yapmıştır.
İlin tarihteki ismi “Ankyra”dır. Galatlar Ankara’yı ilk defa başkent olarak kullanmışlardır. Hitit döneminin küçük bir şehri olduğu bilinmekle birlikte, bu yörede bu döneme ait herhangi bir eser bulunmamıştır. Frig çağından sonra şehir sırasıyla Pers, Büyük İskender, Galat dönemlerini yaşamıştır. MÖ 25 yılında İmparator Augustus şehri Galatia krallığıyla beraber Roma imparatorluğuna bağlamıştır.
-6-
VII. ve VIII. yüzyıllarda İslamiyetin doğuşuyla birlikte şehir Pers ve Arap akımlarına maruz kalmıştır. 871-893 tarihleri arasında birkaç kez el değiştirir. 1127’de şehir kesin olarak Türk hâkimiyetine girer ve adı “Engüriye” olur. 1402’de Yıldırım Bayazid ve Timurlenk arasındaki Ankara Savaşında şehir kısa bir süre Moğol hâkimiyetinde kalır. Ancak 1414’de kesin olarak Osmanlı hâkimiyetine girer.
Kurtuluş savaşı sırasında 1920’de Ankara merkez üs olarak seçilir ve 1923’te Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından coğrafi, stratejik, siyasi ve Kurtuluş Savaşındaki merkez üs özellikleri nedeniyle başkent ilan edilir. O günlerde Avrupa’dan şehir mimarları getirilerek bugünkü modern Ankara’nın temelleri atılır.
b. Diğer Bilgiler: (İMZALI) Kayıt kabul esnasında aceme erlere tüm istihkakları (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, traş kremi, şampuan, sabun vb.) verilmektedir. Verilen eğitim kıyafetleri ve botlar bizzat kendileri tarafından denenmekte, uygun olmayanlar yerinde değiştirilmektedir.
Berber ve terzi ihtiyacınız için kışlada gereken her türlü tedbir alınmıştır.
Kayıt kabul merkezimiz Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri de çalışmaktadır. Kayıt kabul merkezine ne zaman gelirse gerekli bütün işlemler bitirilmektedir. Ancak ertesi güne hazırlık yapabilmek ve askerliğin ilk gününe zinde başlayabilmeleri için geç saatlere kalmamaları hatırlatılmaktadır. Kışlaya ilk gelindiğinde törenle karşılanmakta, yemin töreni ile uğurlanmaktadır.
Kayıt kabul işlemleri için gerekli belgelere ve nüfus cüzdanınıza muhakkak ihtiyaç olacaktır. Bu belgeler olmadan kayıt işlemleri yapılmayacağından belgelerin muhafaza edilmesi hatırlatılmaktadır.
Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek gibi benzeri maddeler getirilmemelidir. Cep telefonu getirdiyseniz kışla nizamiyesinde görevli personele senetle teslim edebilir, dağıtım olduğunuzda ayrılırken geri alabilirsiniz